Ο Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ   animated project
EnglishenEnglish
Εκδηλώσεις


8 Δεκεμβρίου 2013

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στον χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τεϊοποσία και τον συγγραφέα-μεταφραστή Παναγιώτη Ευαγγελίδη να μοιράζεται τις εμπειρίες του από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα.Τελείωσε την Νομική Αθηνών και συνέχισε σπουδές στην Φιλοσοφία του Δικαίου στο Παρίσι.
Είναι συγγραφέας, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης κινηματογράφου.
Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα: Το Χέρι κάτω από το Ρούχο, εκδ. Καστανιώτη, Κωνσταντίνος, εκδ. Καστανιώτη, Τα Γυρίσματα του Κεραυνού, εκδ. Κέδρος.
Μεταφράζει από τα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιαπωνικά.
Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα: Χρυσή Γραμμή στο Νερό, Συνομιλία Εραστών
Έχει κάνει τις εξής ταινίες: Τσιπ και Όβι, Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Ζούνιορ, Δίπτυχο, Καλοκαιρινό Ρομάντζο, Απογευματινός Ύπνος, Λάμπουν στο Σκοτάδι
Είναι ο συν-σεναριογράφος στις ταινίες του Πάνου Κούτρα, Η επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά, Αληθινή Ζωή, Στρέλλα και Ξενία.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


7-17 Δεκεμβρίου 2013

Κι όμως, όχι Κ.Π. αλλά Κ.Φ. Καβάφης. Και τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού στο μονοτονικό κι όχι το κλασικό πολυτονικό. Και στο εξώφυλλο να δεσπόζει η φωτογραφία της νεότητας του, κι όχι αυτή που έχουμε συνηθίσει στις μυριάδες εκδόσεις έως σήμερα.
Με αφορμή το Έτος Καβάφη (2013), οι νεοσύστατες εκδόσεις Vakxikon.gr εκδίδουν σε e-book και έντυπη μορφή (και σε πολύ χαμηλές τιμές) τα Αποκηρυγμένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Φωτιάδη Καβάφη, τον ποιητή (αλλά και το υλικό) που αποκήρυξε αργότερα ο γνωστός παγκοσμίως και διαχρονικός ποιητής Κ.Π. Καβάφης.
«Ένας εξάδελφος μου έγραψε αυτά ποιήματα», ισχυριζόταν αργότερα ο ποιητής της Αλεξάνδρειας, του ελληνισμού, του κόσμου όλου.
Σε επιμέλεια, πρόλογο και σημειώσεις του βραβευμένου ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Μπλάνα κυκλοφορεί αυτή η ιδιαιτέρως προσεγμένη και καλαίσθητη έκδοση. Από την άλλη μεριά, οι εκδόσεις Vakxikon.gr είχαν ένα λόγο παραπάνω να προχωρήσουν στην παραγωγή των ήδη γνωστών αν και αποκηρυγμένων (ή απαγορευμένων, κατά πολλούς) ποιημάτων του Καβάφη: προεξέχον ποίημα στην κατηγορία αυτή των ποιημάτων του Αλεξανδρινού είναι το ποίημα Βακχικόν, απ’ όπου οι εκδόσεις «έλαβαν» το δικό τους όνομα. «Νεανικές αδεξιότητες, συναισθηματικές εκτροπές, ιδεολογικές αστοχίες…», ξεκινάει στον πρόλογο του ο Γιώργος Μπλάνας εισάγοντας μας στον κόσμο των «λαθών» και των «παθών» του Κ.Φ. ή Κ.Π., όπως εσείς προτιμάτε, Καβάφη.
Την έκδοση αυτή μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, όσο και στο διαδίκτυο.

Η έκδοση θα πωλείται στο πλαίσιο της έκθεσης Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ, στο BOO! Café-bar (Σαρρή 21 Αθήνα), από το Σάββατο 7 έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013.

www.vakxikon.gr


Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 έως και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο boo!Cafe Bar, η ομάδα των Oshare Play! θα κάνει μουσικό αφιέρωμα στην σύγχρονη Ιαπωνική Ποπ, με videomix και μεγάλο τμήμα του προγράμματος υποτιτλισμένο και στα ελληνικά.


Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στον χώρο της έκθεσης, διοργανώνετε Karaoke με Ιαπωνική pop / rock και anime OST μουσική, από τα αρχεία των Oshare Play! και την εποπτεία του Labrokratis Athinaios


Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.30, στο χώρο του Boo Cafe Bar, διοργανώνεται βραδιά αφιερωμένη στα anime και την μουσικη τους, με την επιμέλεια των Oshare Play!


Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 η ομάδα Last Soul, διοργανώνει επίδειξη Cosplay για το κοινό, στο χώρο της έκθεσης, με photoshooting και δώρα για τους Cosplayers.


Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Boo Cafe Bar, διοργανώνεται μουσικό αφιέρωμα στην σύγχρονη Ιαπωνική Rock μουσική, από τα αρχεία της ομάδας των Oshare Play!, με videomix και τμήμα του προγράμματος υποτιτλισμένο και στα ελληνικά


Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Boo Cafe Bar, στα πλαίσια του κλεισηματος του 10αημέρου, διοργανώνεται μουσικη βραδιά με Ιαπωνική μουσική, που θα επιμεληθεί η Fotini Haru